luni, 27 octombrie 2008

Jocuri vs Job | Games vs Work




Am o dilema in viata personala cu care ma confrunt aproape in fiecare zi: jobul sau jocurile.

Punand in balanta pe cele doua este clar ca cea castigatoare este jobul, deoarece el aduce bani, asigura traiul mai mult sau mai putin bun si in cazul in care iti ies treburile cum ti le-ai propus iti ofera si satisfactie.

Dar jocurile sunt ca si un miraj, fata morgana, e deajuns sa intrii o data intr-un joc ca o sa vrei sa intrii si a doua oara si tot asa, pana devii dependent. Iar cand termini un joc, vrei sa te apuci de altul.
In concluzie jocurile nu iti ofera decat satisfactie pe moment, este un bun consumator de timp si poate si de bani, in functie de genul de joc jucat, MMO-urile gen WoW(World of Warcraft) necesita o taxa lunara. In rest, cam greu scot producatorii de jocuri bani de la playeri.

Jocurile te impiedica sa duci jobul catre un nivel mai inalt, sa prosperi si astfel se duce naibii toate pana la urma, daca nu te tii de job.
Jocurile iti limiteaza si viata sociala, ca daca stai ca un shockat toata ziua cu ochii la jocuri, nu mai ai timp sa te intalnesti cu toate panaramele pe care le visezi tu noaptea si mai degraba scoti un film porno decat sa iti dai intalnire cu una dintre ele.

Daca ai trecut de o varsta si ai ajuns la concluzia ca in viata trebuie sa ai si anumite responsabilitati, atunci lasa jocurile si apucate serios de lucru, de jobul tau. Eventual dupa lucru daca mai ai un pic de timp, mai poti baga si un joc, dar ai grija sa nu-ti provoace dependenta.

Niciun comentariu: